שאל את הרב - כללי

הכשר

  • י"ט כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב האם צריך הכשר לעלים של שוש קירח וציפורני חתול קניתי אותם במשקל בעדן טבע בקניון רמות

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור במענה.

כפי שהבנתי, העלים האלו משמשים לצורך הכנת תה. ועל כן, אם הם מיבוא חוץ לארץ, יש לדון עליהם רק מצד התולעים הנמצאים בעלים.

לשם כך, יש להשתמש במסננית יעילה שרק יתן לתמצית התה לצאת לכוס המשקה. ואם בתמצית שירד לכוס אין בו שום סימן של תולעת או פרעוש, מותר.

אם העלים נאכלים כמות שהם, אז צריכים לבדוק כל עלה ועלה כדרוש להלכה לבדיקת תולעים.

אם העלים אינם מיבוא חוץ לארץ, אז הם צריכים הכשר כראוי לגבי עניני מעשר ושביעית.

בברכה,

רב נחום