תורה ומדע

התאוריה האנדוסמביוטית

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, כאשר למדתי על התאוריה האנדוסמביוטית (שבה המיטכונדריה והכלורופלסט ממקורם מחיידקים) הרגשתי שזה קצת כפירה, איך זה מסתדר עם היהדות (בריאת העולם)?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זו תיאוריה לא מוכחת, וככזו אין לייחס לה רצינות מדעית.
תיאוריה אבולוציונית זו מנסה להסביר כיצד התא החי, שהוא מורכב עד מאוד, נוצר מעצמו ללא תכנון בידי חיידקים שונים שנבלעו יחד והתחילו לתפקד בהרמוניה כתא אחד. דומה הדבר לכך שיאמינו, כי איברים שונים כגון מח, עיניים, לב, כבד, ריאות וכו', חיו בנפרד עד שמצאו זה את זה, התחברו והחלו לתפקד ביחד כגוף האדם... טענתם איננה הגיונית, ואינה מבוססת על תצפית או ניסוי שהוכח, אלא רק על אמונה עיוורת שכך היה.

למעשה, גם התא הפרימיטיבי ביותר דורש תכנון:
נא לקרוא גם:

בברכה,
דניאל בלס