שאל את הרב - כללי

עבודה ובזבוז

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.אני אילה.למדתי תואר ראשון בסטטיסטיקה ומידענות ואחר כך חיפשתי עבודה במקצועות אלו במשך שנתיים כמעט אך לצערי לא מצאתי.אחר כך עבדתי כמתרגלת סייעת לתלמידי בית ספר חטיבת ביניים וסייעת בגנים ואז למדתי תעודת הוראה לגיל הרך ועשיתי סטא'ז בגן ילדים שנה כגננת משלימה אבל לא עברתי את שנת הסטא'ז ולא נתנו לי יותר לעבוד בגנים ואז עבדתי כמתרגלת סייעת בבית ספר תיכון ועדיין עובדת כמתרגלת סייעת,אבל אני מרגישה מתוסכלת שלמדתי תואר ותעודת הוראה ואני לא עובדת במה שלמדתי וכמו כן המשכורת שלי ממש נמוכה ואין לי יכולת לכלכל משפחה (אני התחתנתי לפני 5 חודשים ,ואין לי ילדים אבל בעתיד יהיה לי בע"ה)וכמו כן אני מרגישה מבוזבזת שאני לא מממשת את הפוטנציאל שיש בי ואני יכולה לתרום יותר בעבודה.חשבתי ללמוד תעודת הוראה במתמטיקה כי אני אוהבת ללמד מתמטיקה ונהנית ללמד תלמידים איפה שאני עובדת אבל לפעמים יש לי בעיות משמעת ואני כרגע לא עובדת עם כיתה שלמה אלא רק כמה בנות ונראה לי שכיתה שלמה יהיה לי הרבה יותר קשה.רציתי להתייעץ מה כדאי לי לעשות.האם ללמוד תעודת הוראה במתמטיקה בכל מקרה ואז להיות מורה או להשאר בעבודה זו שהמשכורת ממש נמוכה ואני לא מממשת את הפוטנציאל שיש בי ומרגישה שהשקעתי הרבה כסף ללימודים והרבה זמן ללמוד ובסוף אני לא עושה עם זה כלום. אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תשובה

שלום וברכה

אני מציע שאכן תלמדי הוראה ובעז"ה תוכלי להיות מורה לכיתות קטנות באיזור ורק אחרי שתלמדי להשתלט על כיתות קטנות, יהיה לך את העוז לנהל גם כיתות גדולות.

בכל מקרה צריך לזכור שמעלתך היא בזכות אישיותך המיוחדת ובזכות היראת שמיים שלך ולא ההצלחה בלימודים מביאה לך את הכבוד או את ההערכה אלא אשה יראת ה' היא תתהלל, לא נאמר היא תהולל ואז היתה הכוונה "על ידי אחרים" אלא היא תתהלל בעצמה, עלייך לזכור שאת מיוחדת בגלל מה שאת ולא בדלל ההצלחה או אי ההצלחה בעבודה וכדו'.

בברכה לזרע של קיימא מהרה,