שאל את הרב - כללי

גזל תשלום למעביד

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אחותי רכשה עבורי כיסויי ראש אבל שלחה את מחשבון המעביד שלה ללא רשות. האם אני יכולה להשתמש בכיסויים האלו. לי אין גישה או אפשרות לשלם למעביד. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

האם את חוששת שאחותך עושה דבר כזה מבלי לשלם?

ראוי לברר אצלה מקודם מה היתה כוונתה לגבי התשלום;

ובאם היא חשבה שלא לשלם בחזרה ח"ו, יש להשפיע עליה באופן נעים ולהודיע לה שהיא זאת שחייבת לסדר את התשלום עם המעביד (כי כל אחד מבין שכאשר עובדים אצל מישהוא, זאת לא אומרת שהוא  - המעביד - חייב לקנות לעובד בגדים ). ועל פי דין היא חייבת למצוא אותו ולשלם לו בחזרה. אפילו אם הוא עבר לגור עכשיו באזור אחר בעולם.

וכשיוודע לך שהיא שילמה על הקנייה שלה, אז תוכלי להשתמש בכיסויים. ואין לעשות חלילה מצוה הבאה בעבירה.

בברכה,

רב נחום