שאל את הרב - כללי

סכסוך משפחתי

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

אם אני לצערי מסוכסכת עם אחותי ואני מתחתנת. מה עלי לומר על כך לבעלי? מצד אחד שלא יהיה לשון הרע ומצד שני זה בעלי אז מה עושים במצב כזה? ואם אני סוגרת שידוך ולא מעוניינת שבהיכרות המשפחות בעלי ואחותי יכירו אבל זה יצער את הוריי מה לעשות? ?ואם אני לא רוצה להזמין אותה לחתונה למרות שהוריי יצטערו מכך האם זה אפשרי? ?תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

הכי טוב אם יש לך איזשהו אופן לעשות שלום - ואפילו באופן חלקי. כי בלי זה,  עלול מצב כזה להשפיע לא רק עכשיו על העתיד הקרוב, אלא גם יכול להיות שזה ישפיע באופן  לא טוב ח"ו על העתיד הרחוק .

​אם את רוצה להיעזר בעצות האיך לנסות לגשר ולעשות שלום , דרוש יותר פרטים אודות נקודת הגורם של הסכסוך; תוכלי לשלוח את זה בפנייה חוזרת לאתר.

בברכה,

רב נחום