שאל את הרב - כללי

כשרות לשופרסל

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

כיצד מקבלת רשת "שופרסל" כשרות רבנית, אם המוכרת מוכרת שני דברים גבינות ונקניקים ועוברת מאחד לשני לסירוגין,לפעמים עם הכפפות שהיא לובשת היא עוברת מצד לצד.

תשובה

לכבוד השואלת,

לא אוכל לענות בשביל הנותנים כתב כשרות, ואיני מכיר את המציאות שנמצאת שם, אבל כלפי מה שכתבת במכתב יש לומר:

1. המוצרים מכוסים, ולכן אינו אסור לנגוע בהם בסירוגין;

2. אפילו אם אינם מכוסים, אבל הם קרים; ואין החלב שבגבינה נבלע בבשר או להיפך אלא כשיש חום חזק ביניהם.

3. אמנם אפילו בחתיכות קרות, נכון הדבר שיש ליזהר שלא יעבור ממשות של שומן  מן הגבינה לבשר או להיפך - ואם ראית שזה כן נעשה, אפילו אם המוכרת נגעה את שניהם רק בכפפות, באמת יש חיוב להוריד את אותו ממשות של שומן שעבר ונדבקה מן החתיכה האחת לשניה. ויש צורך להוריד שכבה דקה מן חיצונית החתיכה שנבלע בה האיסור על כל אותו איזור שנגעו בה.

בברכה,

רב נחום