שאל את הרב - כללי

מהו תכלית הבעלי חיים הלא כשרים

  • ט"ו כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שליט"א. ברצוני לשאול מספר שאלות.

1. מה הייתה תכלית החיים לפני מתן תורה? מה היה קורה במשפט בעולם האמת? מה היה בעולם האמת?

2. מהי תכלית בעלי החיים?(הלא כשרים לאכילה).

3. לא קשור לשאלות קודמות, האם מותר לטוס לחול כשהורי לוחצים עליי לחופשת סקי? תודה רבה רבה רבה על הזיכוי הרבים האדיר.

תשובה

לכבוד השואל,

1. כפי שהבנתי, התכלית היתה להחזיר את מצב העולם למצב של גן עדן על ידי תיקון חטא אדם הראשון.

כפי שהבנתי, המשפט בעולם האמת היתה אם האדם בחייו אכן נהג באופן של גילוי ייחודו של הבורא בעולם.

כפי שהבנתי, היה קיים בעולם האמת עולם הנשמות, וכמו שהוא קיים היום, כלומר מקום שהנשמות הולכים לאחר פטירתם עד שיבוא הזמן של תחיית המתים. (דרך מצוותיך מצות ציצית בהתחלתו, בשם הרמב"ן הק').

2. תכלית הבעלי חיים שמגלים את חכמת הבורא בעולם ע"י שכל אחד מתנהג לפי הטבע שלו, ומהם לומדים האנשים (כמו זריזות מן הנמלה, צניעות מן החתול, וכו') וכמו שכתוב "מלפנו מבהמות ארץ" (איוב  פרק לה - יא).

3. אפשר לצאת לטיול לצורך כיבוד הורים, אשר יתכן שלסיבה זו  לבדה ג"כ אפשר לצאת לחו"ל.

בברכה,

צוות הידברות