שבת

האם הקידוש של יום שבת יותר חשוב מקידוש של ליל שבת?

  • י"ד כסלו התשע"ה

שאלה

היי כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה אני שמעתי פעם שהקידוש והסעודה של שבת בבוקר יותר חשוב מקידוש וסעודה של שישי בערב, האם זה נכון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שהקידוש של הלילה יותר חשוב מהקידוש של שבת ביום, כיוון שעיקרו של הקידוש בלילה הוא מן התורה, ואילו הקידוש של יום שבת הוא רק מדרבנן.

אכן לעומת זאת, יש חיוב לכבד יותר את סעודת יום שבת מאשר סעודת ליל שבת, ולכן אם יש לאדם מעט מאכלים טובים, טוב יותר שיניחם לצורך סעודת היום (שלחן ערוך אורח חיים סימן רעא סעיף ג, ומשנה ברורה ס"ק ח-ט).

בברכה,

הלל מאירס