זוגיות

חלמתי על בחור שיצאתי איתו חלום טוב מזה אומר?

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

הרב שלום, אני בת 20, דתייה ואחרי שירות לאומי. במהלך השירות הכרתי בחור שהתחברנו אך לא יצא מזה קשר רציני. השבוע חלמתי חלום שמהדהד לי בראש ואולי תוכל לומר לי מה הוא אומר.. בחלום ראיתי את סבתא שלי ז"ל שמחבקת אותי ומבטיחה לי שתרקוד בחתונה שלי ואמרה שתבוא ביחד עם אבי ויוסי שהם סבא ואבא של הבחור. בחלום היא הייתה עם בגדים סגולים. אשמח אם תוכל לענות לי ולומר לי מה פשר החלום. (הבחור לא יודע על החלום, האם אני צריכה לספר לו?) תודה וחודש טוב!

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי הבנתי, החלום הוא סימן טוב, מכיוון שהסבתא ז"ל הופיע והיתה מדברת  על נושא שמח, זה סימן שנמצאת במקום טוב. וזו שהיא חיבקה אותך מראה שהיא מאד שמחה איתך כנכדה שלה.

ואע"פ שמרומז בחלום השם יוסי, שיש לשם זה שייכות עם אותו בחור, אין זה נוגע לעיקר המסר של החלום; כי כבר אמרו חז"ל לגבי הפרטים שמופיעים בחלום: "אי אפשר לחלום בלא דברים בטלים" (נדרים ח:).

וממילא אין צורך להודיע לבחור.

וככל הנראה, לפי שאין את מרגישה קשר אתו, שאין הוא באמת זיווגך; ויעזור השם יתברך שתוכלי למצוא את זיווגך האמיתי , ושתזכי להתחתן בשעה טובה ומוצלחת מתוך שמחה אמיתית.

בברכה

רב נחום