שאל את הרב - כללי

אסטרולוגיה - גלגל המזלות ביהדות

אתם שואלים, והרב עונה על אסטרולוגיה יהודית

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול, האם המקור של המזלות (דגים , טלה, עקרב וכו'ׂ ) הינו מהיהדות? אם כן מה המקור ואיך הגויים אימצו אותו. ואם המקור של המזלות אינו מהיהדות, אז מה הדין ביהדות לגבי נושא זה ?תודה

תשובה

לכבוד השואל,

1.האם המקור של המזלות (דגים , טלה, עקרב וכו'ׂ ) הינו מהיהדות?

- כן, כבר נזכרו המזלות בספר שיש לנו במסורה מאברהם אבינו, שהם היו שתים עשרה צורות שצר הקב"ה בעולמו מאז בריאת העולם.

אם כן מה המקור?

- כנזכר.

2. איך הגויים אימצו את נושא המזלות?

- לא היה קשה לגויים בדורות הקדמונים להשיג ספרים שהשתמשו בהם היהודים, ואם כי הם לא הבינו בעניינים הפנימיים שבהם - מפני שהבנתם תלויה בהסבר מאדם חי שקיבל מרבו בתורה שבעל פה - אבל מכל מקום, מושג המזלות בגשמיותם היה די קל להם לתפוס, הואיל והם ניכרים לכל בצורותם  בשמים.

4. מה הדין ביהדות לגבי נושא המזלות?

- אע"פ שקבלנו שישנם מזלות, מכל מקום על פי תורה אסור ליהודי לעשות מעשה רק על פי המזלות מה שהמזלות מראים. כי אמונתינו היא שהקב"ה הוא למעלה מכל המזלות, ואם כן, אם אפילו לפי המזל היה צריך לצאת משהו לא-טוב, מ"מ אם נתפלל להקב"ה אז ברור לנו שכאשר הוא ישמע את תפילתינו הוא יהפוך לנו את כל השפעת המזל לטוב. ולכן אין לנו לעשות מעשה על פי המזלות, אלא על פי ההלכה של התורה ששייכת בכל מצב.

ולכן  מצינו מנהג אצל היהודים להגיד תמיד "מזל טוב"; כי אין יהודי דואג בשום פעם למזל לא-טוב.

בברכה,

רב נחום

תכנים נוספים בנושא אסטרולוגיה יהודית:

בספר היצירה, המיוחס לאברהם אבינו, מוזכר כי המזלות הן 12 צורות שבורא עולם בעולמו כבר מימי בריאת העולם. על פי התורה, אין ליהודי לתכנן את מעשיו לפי המזלות, משום שאנו מאמינים כי הקב"ה מעל כל המזלות, וגם אם המזלות מראים דבר מה לא טוב, נתפלל לבורא עולם שישמע תפילתינו, ומזלינו יתהפך לטוב.

להרחבה בנושא גלגל מזלות, לחצו כאן.

להרחבה בנושא "שבעת הכוכבים והשפעתם על שעת הלידה", לחצו כאן.

היכן נמצא המזל? היכן הוא מסתתר? האם יש ליהודים קשר למזל? כל זאת ועוד בהרצאתו המרתקת של הרב יצחק פנגר. לצפיה, לחצו כאן.

הרב אליהו עמר -  מזל ומקרה, ומתי מתבטלים כוחות הטבע?

מהי עמדת היהדות לגבי המזלות? הרב מנשה בן פורת עם התשובות

הרב רפאל יוכפז - כוכבים ומזלות

מה מידת ההשפעה של המזלות על האישיות שלנו? לחצו כאן וצפו בשיעור המרתק של הרב יגאל כהן.