שאל את הרב - כללי

ריטלין וחיסונים

  • י' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, כאמא לילדים קטנים אני מוצאת עצמי מתלבטת המון בנוגע למתן ריטלין וחיסונים. אשמח לשמוע מה או דעת ההלכה בנושאים הללו. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

ידוע לך שיש לעשות את ההשתדלות המקובלת בכל תקופה בשביל לטפל בבעיות רפואיות או פסיקיאטריות.

ועל פי ההלכה הכלל שנמסר לנו הינו, שכל פעולה שרוב האנשים לא היו נמנעים מלעשותה עקב הסכנה הכרוכה בה, אנו אומרים שמותר לעסוק בפעולה זו, ויש לה שמירה מיוחדת הנקראת "שומר פתאים השם";

אבל כל  פעולה שרוב האנשים כן היו נמנעים מלעשותה או מלעסוק בה עקב הסכנה הכרוכה בה, אין אנו אומרים שיש בפעולה זו שמירה מיוחדת, ואין לעשותה.

אם כן עד שברור לך שיש סכנה כרוכה בהשתדליות אלו, אנו אומרים לגביהן שיש שמירה מיוחדת שינצלו המטופלים בה מכל נזק, בעזרת השם.

[מקורות: יבמות יב:, שו"ת אגרות משה חושן משפט ח"ב סימן עו.]

בברכה,

רב נחום