חגים ומועדי השנה

האם צריך לברך על ראיית נרות חנוכה כשהוא בעצמו לא הדליק?

  • י' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבודו, האם בן אדם שראה חנוכייה מרחוק ולא ברך על החנוכייה שבביתו האם צריך לברך עליה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מי שלא הדליק נרות חנוכה, ואינו עתיד להדליק באותו הלילה, וגם אין מדליקים עליו בתוך ביתו, כשרואה נר חנוכה יש לו לברך 'שעשה ניסים'. ובלילה הראשון יברך גם 'שהחיינו' (שלחן ערוך אורח חיים סימן תרעו סעיף ג).

אמנם לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, הרואה אינו מברך אלא כשהנר חנוכה דולק בתוך זמן מצוותו, אבל אם עברה חצי שעה מעת הדלקתו אינו מברך (חזון עובדיה חנוכה עמודים קמ-קמא).

בברכה,

הלל מאירס