נשים

התחלתי לשמור צניעות והסביבה עוקצת המון איך מתגברים?

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני בהתחלתי לשמור צניעות לפני כחודשיים- ז״א שעברתי לשמלות וחצאיות ארוכות. במקום העבודה מקבלים זאת בצורה מאד לא יפה- אני סובלת מעקיצות בנושא, העלבות, מבטים, יש מנהלים שאפילו בקושי אומרים לי שלום מאז... אני לא יודעת כיצד להתגבר על זה ותוהה מה שווה שמירת המצווה הזו אם אני כל כך מתענה בדרך..

תשובה

שלום וברכה

להיפך המצווה היא מעולה יותר וחשובה יותר ככל שאת מתאמצת יותר. כך אמרו חכמים לפום צערא אגרא - לפי גודל הצער כך גודל השכר, ככל שאת מתאמצת יותר את זוכה להתקרב יתר לבורא עולם ומעלתך גדולה יותר ומעולה יותר בשמיים.

יש לדעת שברגע שתזכרי את מטרתך והיא לעשות נחת רוח לבורא ואת עובדת אצל בורא עולם ועושה את הדבר הנכון ביותר הרי את עושה את הדבר הכי נכון והכי ראוי ואף מילת גנאי לא תזיז לך להיפך תהיי מלאה גאווה ומלאה שמחה על שזכית להכיר את בורא עולם ולעשות רצונו.

אשרייך ואשרי חלקך! בכל יום שאת הולכת בצניעות את מקדשת שם שמים, את זוכה בוודאי להציל יהודים מכל נזק ומכל צרה בשכות מסירות נפשך למען בורא עולם.

בהצלחה,