חברה והשקפה

שאלה על האמהות הקדושות

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

רחל מסרה את הסימנים שהיא קבעה עם יעקב אבינו לאחותה לאה על מנת שלא תכלם. חז"ל אומרים שהיא לימדה את הסימנים ללאה מבלי לאמר שהם הסימנים אלא כלימוד כללי. אח"כ כתוב בתורה שלאה התרעמה על רחל, "המעט קחתך את אישי ולקחת גם את דודאיי בני?" ומסבירים שלאה לא ידעה כלל שרחל ויתרה על הסימנים עבורה. אינני מבין כיצד זה מתיישב עם כך כתוב שרחל נכנסה מתחת למיטה של לאה ויעקב, יעקב היה שואל ורחל הייתה עונה שלא יכיר בקול השונה של לאה. כלומר לאה ידעה שרחל עונה במקומה???

תשובה

שלום וברכה

כידוע במקרים רבים המדרשים חלוקים בפירוש המקראות ומי שסבור שרחל נכנסה מתחת למיטה לא סבור שרחל לימדה את הסימנים ללאה.