שאל את הרב - כללי

חזרה בתשובה ולשון הרע

  • ח' כסלו התשע"ה

שאלה

אני חוזרת בתשובה לבד בלי המשפחה. ידוע לי שגם אם ההורים לא דתיים ואם אדם לא מכיר אותם אסור לי לדבר עליהם רע. אם שואלים אותי איך חזרתי בתשובה אני אומרת שאבי החזיר אותי בתשובה אבל הוא לא דתי כי זאת המציאות והאמת. . הוט באמת כלל לא דתי אבל מתגאה בזה שהחזיר אותי בתשובה. .האם זה לשון הרע שאני אומרת ככה על אבי? 2 ואם שואלים אותי " המשפחה שלך דתיה" אני אומרת שלא ואז מראה שכן אפשר לשמור שבת גם בלי שהמשפחה דתיה ולהיות דתיים וכו. . האם זה לשון הרע על המשפחה? ?3 אני באמת מלאת גאווה לטובה שהצלחתי בדרך שלי למרות הקשיים אבל אם הכל לשון הרע אז מה להגיד? ?לשקר שהם דתיים ושהם שומרים? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מותר לך להגיד הכל שהם לא דתיים ובכל זאת את דתיה ושאביך החזיר אותך בתשובה והוא אינו דתי ואת יכולה באמת לשמוח ולהיות מאושרת בכך שאת שומרת מצוות למרות שכל המשפחה לא זכתה עדיין לכך.

רק אל תשכחי להתפלל לבורא עולם שגם אביך וכל בנימשפחתך יזכו לחזור בתשובה ולקיים את המצות כראוי.

עלי והצליחי,