נשים

מתי אשה כשרות לעדות ברבנות

  • ה' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, (המחשב נפל כשביצעתי שליחה לשאלתי, כך שאינני יודעת אם קיבלת, לכן שולחת שוב). הבנתי שיש מספר פרמטרים של פסולי עדות לכלה / חתן ברבנות, ואחד מהם אם אינני טועה, זו אישה. א. איך ייתכן אם כך שהרב ברבנות אישר שאגיע להעיד עבור כלה? ב. מי הם פסולי העדות? ג. מה המקור? ד. אם אכן אישה פסולה, האם עליה לסרב? מה הדין בעניין? למותר לציין, הכלה טרם עשתה תשובה ואנוכי משתדלת להקפיד כלה כחמורה. אנא תגובתך, תודה תודה כתמיד

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שקידושין חלים רק כאשר יש שני עדים שכשרים לעשות בבית דין מן התורה. עדים אלו נוכחים בשעת החופה ורואים את הקידושין ורק כך חלים הקידושין. עדות זו הנשין לא כשרות.

אולם עדות על רווקות וכדו', לא נדרשים עדים כשרים מן התורה וכל אחד יכול להעיד.