נשים

מעוניינת לשים כיסוי ראש אך בעלי מתנגד, מה לעשות?

  • ה' כסלו התשע"ה

שאלה

אני נשואה מס' שנים, ומאוד רוצה לשים כיסוי ראש, אך בעלי מתנגד כיוון שהוא לא אוהב. הוא טוען כי בגלל שאין לו כיפה אז הוא מתבייש. יש לציין, כי בתחילת נישואיי ששמתי כיסוי ראש, שלא החמיאו לי (לא ידעתי), ובעלי פשוט נגעל ממני, ולא אמר דבר מתוך יראה ופחד, ולכן נאלצתי להסיר את הכיסוי. גם המשפחות שלנו כל הזמן ירדו עליי, אמרו שזה מוגזם ולעיתים הורידו לי את הכיסוי והוא נגרר לתוך הדיעות שלהם. הורדתי את הכיסוי בצער רב, וכיום אני שמה רק בשבתות וחגים כיסוי מלא, שמאוד מחמיא לי וגם הוא חושב כך, אבל עדיין לא מודה בזה מילולית.  השאלה שלי לגבי החטא הזה (לא שחסר מה לתקן) האם ידונו אותי בשמיים כרגיל, או שיש עילה לשלום בית? הרבנית קנייבסקי זצ"ל אמרה לי בזמנו שבעלי לא יעזור לי למעלה, המשפט שלה חרוט לי בלב , מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

תשימי כיסוי ראש יפה שהולם אותך, ישנם כיסויי ראש מאד יפים, שיוסיפו לך חן ויופי. תוכלי להשאיר 4 ס"מ מהשערות הקדמיות כלפי הפנים ללא כיסוי ראש. הרי כל הבעיה הייתה בגלל ששמת איזה כיסוי ראש שלא החמיא לך, כמו שכתבת. וגם אז בעלך הבליג ולא עשה מריבה. אבל כעת שתשימי כיסוי ראש שיפה לך, הכל יבוא על מקומו בשלום.

תבורכי מפי עליון,

מנשה בן פורת