תורה ומדע

עולם ללא בורא?

  • ה' כסלו התשע"ה

שאלה

שמעתי תאוריה חדשה,להיווצרות העולם יש מאין וללא בורא,(שבתחילה היה כלום באמת,אלא ש״כלום״ זה אומר,שיש אין סוף מידע וכנגדו אין סוף אנטי מידע,ולכן נחשב כ״כלום״,ומה שקרה לפני המפץ זה שהיה רגע שבו ״התגבר״ המידע על האנטי מידע ומזה נוצר אנרגיה והמפץ הגדול וכו׳ רציתי לשאול מה יש על זה?(פורסם באתר ״הידען״)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אתר ה"ידען" הוא אתר מוכר שמפיץ כפירה בתורה במסווה ותחפושת של אתר "מדעי".

התיאוריה שהזכרת נקראת חומר ואנטי-חומר, ונכון להיום היא מבוססת בעיקר על השערה.

גם אם התיאוריה הזו נכונה - היא לא עונה בכלל על השאלה מי יצר את חוקי הטבע, וקבע את המושגים של חומר ואנטי-חומר, כלומר מי קבע את הלוגיקה הפיזיקה והמתמטיקה של המציאות ההגיונית הזו, ויותר מזה - מי הוציא החומר מהאנטי-חומר. כי הרי כלום נשאר כלום, כי בכלום אין שינוי ואין תנועה. ומכאן שיש בורא שיצר את הפעולה הזו של הוצאת החומר - גם לפי שיטתם של מאמיני התיאוריה.

 חפש בבקשה בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". מומלץ מאוד שתקרא חוברת זו, שמראה שכל התירוצים של האתאיסט, נופלים בפני האמת הפשוטה.

שלך בברכה,
דניאל בלס