שאל את הרב - כללי

אי סיפוק מחיי הנישואין

  • ג' כסלו התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני מרגישה האישה הכי פספסנית שיש בעולם כי לא סיימתי לימודי הוראה ..

בחרתי בבעל לא ברצוני וכיום 80% מהזמןאן לי סיפוק מחיי הנישואים ואני במחשבות של אולי ואם..זה כ"כ קשה כי אם הייתי לבד מילא אז הייתי מתגרשת או שאולי לא (גם להיות החלטית זה לא הצד החזק שלי).

הייתי יכולה להיות עשירה מפורסמת והרבה יותר מוצלחת יש לי כוחות וקול נדיר שניתן לי משמיא במתנה .

.והנה אני פה חושבת על "האביר על הסוס הלבן "ששכח אותי איפשהו.

.למה אני כזאת למה קשה לי כ"כ להשלים עם המצב הזה ?

אני יודעת שאתה רב של הלכה אבל אין לי עוד רב אחר לשאול וגם לא רצון לחפש בשביל זוגיות שכזו .

.האם יש בכלל למה ?

הרי מההתחלה לא רציתי אותו ..אח"כ פחות או יותר הסתדרנו והוא מוכיח לי כל פעם מחדש שזו טעות..

הוא אפילו לא מבין על מה אני מדברת..האם אני אמורה לחיות ככה בתור תיקון אני מרגישה בכלוב שמחכה שיפתח..

השאלה היא למה ?

תשובה

לכבוד השואלת,

עצה הראשונה היא, שתתפללי להקב"ה שיתן לך את ההבנה והסייעתא דשמיא להבין מה שהוא רוצה שתעשי במצב הנוכחי.

לפי הבנתי, הכלל בשלום בית הינו, שהזוג צריכים להבין אחד את השני מספיק בכדי שיוכלו אח"כ לבוא אחד לקראת מילוי הצרכים של השני בחשיבות של דרגה ראשונה.

את צריכה לברר לעצמך מהם צרכך שנמלאים כעת (ה20%), ומהם אלו שאינם נמלאים כעת(ה80%), ואח"כ לראות אם ניתן שבעלך ימלא לך את אותן הצרכים.

ומה פירוש שמההתחלה לא רצית?

בברכה,

רב נחום