שבת

שאלות על טיפוח בשבת

  • כ"ח חשון התשע"ה

שאלה

בס״ד שלום כבוד הרב! האם מותר לשים קרם כלשהוא או ג׳ל בשיער בשבת בפוני שיוצא מהכובע במידה וחשוב לאישה שיראה טוב בשבת וללו זה השיער פרוע? האם כשיש יובש בשפתיים מותר למרוח וזלין? והאם מותר להרכיב פזל עם הילד בשבת ובאיזה אופן?... תודה ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

לא מצאתי כעת היתר להשים ג'ל לשיער.

אסור למרוח וזילין ניתן להשים מעט שמן.

מותר להרכיב פזל בשבת עם הילד על מנת לפרקו. עדיף להקפיד שהילד עצמו יכניס את חתיכות הפזל למקום.