שמיטה

שמיטה בפירות

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב יש לנו בחצר עצים של לימונים של פמולית אני יודעת שאסור לאכול אותם בגלל שנת שמיטה בעלי צוחק עלי מה אני יכולה לעשות בשביל שלא נוכל את זה תעזור לי בבקשה תודה רבה

תשובה

 שלום וברכה

אין כל איסור לאכול פירות.

בשנה זו אין הפירות קדושים כלל כי החנטה של הפירות היא משנה שעברה - השנה השישית.

הפירות שיחנטו השנה יהיו קדושים בקדושת שביעית ואז תתלו פק גדול של "הפקר" ושכל אחד יכול לבוא לקחת את הפירות האלו ללא תשלום ובזה תקיימו מצוות שמיטה. גם לכם יהיה מותר לקחת פירות לפי הצורך של אכילתכם.

כעת אסור לטפח את העץ ויש לתת לו רק את מה שנצרך לו לקיומו ותו לא.