חברה והשקפה

שאלות על אדם שנפטר

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, אבי נפטר לפני כמעט חצי שנה, ויש לי מספר שאלות שעלו לי במהלך האבל.. 1. השאלה הכי חשובה..אומרים כשאדם שקרוב אלייך נפטר, הוא מסתכל עלייך ושומר עלייך מלמעלה אבל היהדות מאמינה בגלגול נשמות והנשמה בעצם עוברת לגוף אחר ושוכחת את קרוביה לא כן? 2. כמה זמן הנשמה נמצאת סביב קרוביה לפני שהיא עולה לשמיים? האם נשמה של אדם שנפטר יכולה להסתובב בבית בצורת פרפר? 3. למה אנשים מסויימים נפטרים ממחלה ואחרים מרצח או תאונה דרכים או נפילה מגובה? 4. אבא נפטר ב6.6, יום שישי, אנחנו גרים בבית מספר 6, אנחנו שישה נפשות(הורים ו4 בנות), בנומרולגיה מספרו 6..לפני שאבא נפטר היו שישה נכדים. המספר חוזר מספר פעמים..האם המספר 6 מסמל משהו ביהדות?(אולי עין הרע?.) תודה תודה תודה על השבת השאלות! חשוב לי לדעת את התשובות, הן מנקרות בי זמן רב.

תשובה

שלום וברכה

1. לא כל נשמה מתגלגלת ואף כשיש גילגול לא תמיד כל הנשמה מתגלגלת רק חלק מהנשמה מתגלגלת.

2. כל מקרה לגופו. בדרך כלל במשך השבעה הנשמה עדיין באה לבקר את ביתה.

3. רק בורא עולם יודע מה הם הסיבות לכך. אמת שכתוב בגמרא שכל מי שיש לו עבר על חטאי סקילה נענש בנפיהל ממקום גבוה וכדו' אבל אין זה מוכרח.

4. אין לזה כל משמעות.