נשים

אסור "לא ילבש" תוך קיום "ונשמרתם לנפשותיכם"

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, בתקופה האחרונה ובפרט בשבועות האחרונים חלה החמרה קשה במצב הביטחוני. הפיגועים המזוויעים שארעו נראים כמכוונים מלכתחילה כנגד גברים ונשים מאמינים/ות-דתיים או חרדים אשר ניתן לזהותם על פי מלבושם. הדבר כולל בין היתר ניסיון דריסה של בחורה דתיה באזור השומרון שארע לפני מספר שבועות. ועל כן שאלתי היא האם לאור המצב החריג בו נרצחים יהודים בשל היותם בעלי חזות דתית תותר לבישת מכנסיים. כאשר המטרה היא להסוות את הזהות הדתית/חרדית בשל הציווי "ונשמרתם לנפשותיכם מאד" וזאת רק עד אשר יירגע המצב. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לא נראה לי שהלבישה הצנועה מביאה את האישה לידי סכנה ואין להתיר איסור מן התורה בעבור זה.

אין כל ספק שבת ישראל לא תירצח חלילה בגלל שהיא הלכה בצניעות.

המשכי בצניעותך וביראת השמים והיא תגן עלייך מכל רע.