שאל את הרב - כללי

הפרדה בין סכו"ם

  • כ"ו חשון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! אני מתחזקת ממשפחה חילונית, יש לנו כיור משותף לבשר וחלב בבית וכן מדיח משותף. רציתי לדעת כיצד ניתן לשמור על ההפרדה בתנאים מגבילים. אם חשוב לציין, חוץ מלאמי לשאר הבית אין כח כך רצון לשמור על ההפרדה ואינני בטוחה עד כמה יכבדו אותה. מודה לרב על העזרה!

תשובה

לכבוד השואלת,

אשריך שאת מתחזקת , יהי רצון שהשם יתברך יתן לך הכח להמשיך בדרך הזה!!

לגבי הכיור ראוי להקפיד: שלא לרחוץ בו כלים של בשר וחלב ביחד ; שלא להשהות את הכלים ליום שלם לשרות בכיור ; להשתמש רק במים פושרין.

לגבי המדיח ראוי להקפיד:  שלא לרחוץ בו כלים של בשר וחלב ביחד.

אמנם, עיקר השאלה לגבי הזהירות מבשר בחלב תהיה תלויה בסירים שמשתמשים בהם לבישול.

אם רצונך לברר גם לגבי הסירים, נא לשלוח פנייה חוזרת לאתר עם פרטים של זמני השימוש של הסירים לבשר או לחלב ותדירות הפרדתן.

בברכה,

צוות הידברות