אמונה

נוצרו אצלי שאלות אמונה

  • כ"ו חשון התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, לאחרונה נוצרי אצלי שאלות באמונה חזקות ואני לא רוצה להפסיד את האמונה שבניתי שנים כה רבות,אני מתפללת שהקב"ה יעזור לי וייטע בי את האמנה החזקה אך בינתיים אני לא יודעת מה לעשות? יכול להיות שזה גם בגלל שנפגשתי בכל מיני אנשים ששאלו אותי שאלות באמונה לא מהמקום שבאמת הם רוצים לדעת אלא כדי לערער את האמונה שלי וזה קצת עשה לי משו לצערי....איך אפשר לתקן? אני רוצה להגיע לרמה של אמונה שלא משנה מה ומי אף אחד לא יכל לערער אותי בדעתי וגם אוכל להשיב אפילו לשאלות קשות בעז"ה.. תודה מראש,לינוי

תשובה

לכבוד השואלת,

רצוי שתקראי ספר המחזק את האמונה כגון "המהפך" (נמכרת באתר הידברות).

גם בכדי לחזק את האמונה, צריכים ליזהר מאנשים כאלו שכל כוונתם היא רק להפסיד ולבלבל את האחרים.

אם נמנעים מחברת אנשים כאלו, יכול להיות שאחרי זמן את תרחשי מספיק ידעות במספיק  נושאים עד שלא תצטרכי לפחד מלשמוע את שאלותיהם, ואף אחד לא יוכל לערער אותך כי את תדעי כבר יותר מהם.

אבל עד אז, אין שום ענין או תועלת להחשף לאנשים כאלו, כי הם מומחים באופן הדיבור שלהם לגרום בלבולים לשומע אותם.

בברכה,

רב נחום