חברה והשקפה

למה הורגים הרבה חיות בשביל שטריימל אחד?

  • כ"ה חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב,

ראיתי תוכנית על לבוש החרדים והראו שם את השטריימל. הסבירו שכובע אחד כזה נעשה מכ- 100 זנבות של חיות. השאלה שלי, היא אם קב"ה התיר לנו לאכילה חיות כשרות, כאלו שהשחיטה שלהם הומנית ביותר כפי שהוסבר בספר המהפך, האם זה ראוי להרוג כל כך הרבה חיות בשביל כובע?

הרי זה לא לשם מצווה כמו תפילין אלא סתם פריט לבוש שזרם מיוחד בחר לעצמו. זה אפילו לא עור של חיה כשרה שהלכה לאכילה, והעור שלה זה תוצר לוואי, אלא חיה טמאה שנרצחה בשביל הפרווה. גם אם זה נקנה מהגויים מה התועלת לשים על הראש חיות מתות? בברכה, נונה אור

תשובה

שלום וברכה

לפי מה שידוע לי השטריימל אינו עשוי ממאה זנבות, זוהי בדותא. הוא עשוי מבעלי חיים שנאכלים בין כה וכה, או מגודלים בשבי,  ונעשים על ידי חברות בצורה סניטרית ולא בעודם חיים לפי כל הכללים, כמו כל מוצרי העור והפרווה שמשתמשים בהם כל בני האדם. אל תאמיני לכל מה שאת שומעת באינטרנט על בעלי חיים.

בהצלחה,