תורה ומדע

בורא ונברא

  • כ"ב חשון התשע"ה

שאלה

שלום. הוכחת קיום הבורא זה העולם שלנו והמורכבות שבו.אך האל הוא יותר מורכב כי הוא יכול לברוא את העולם. איך אתה מוכיח שאין לבורא מי שברא אותו ? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מורכבות קיימת רק בעולם החומר, שיש בו מרכיבים שונים וחומרים שונים - שאפשר להרכיב. אך מעבר לעולם החומר - אין מושג של מורכבות, אלא רק אינסוף של אחדות.

אלוקים לא צריך בורא - מהסיבה הפשוטה שהוא היה קיים לפני החומר והזמן, ובמקום שאין חומר וזמן - גם אין התחלה כמו שאין סוף. הבורא הוא נצחי. רק בעולם החומר שלנו צריך בורא, כי החומר הוא מטבעו מוגבל ולכן צריך מגביל. אלוקים אינו מוגבל כי הוא מעבר לחומר והזמן - ולכן הוא עצמו אינו צריך מגביל ובורא.

תשובה ברורה יותר לשאלתך זו - תמצא בחוברת "שיחה גורלית" (חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית"). חשוב מאוד שתקרא חוברת קצרה זו שתשיב על כל שאלותיך בנושא הבורא וההוכחה לקיומו, איך אנו יודעים שהוא אחד ואין לו בורא וכו'. בהצלחה!

שלך בברכה,
דניאל בלס