שאל את הרב - כללי

האם מוכר פרחים לא צריך לעבוד בשנת שמיטה?

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני מוכר פרחים וכבר אני לא עבדתי שתי שמיטות... האם צריך מוכר פרחים לשבות בשנה השביעית או שזה רק לאיכרים אשמח לתשובה אברהם

תשובה

לכבוד השואל,

פרחים, מחלוקת הפוסקים אם יש בהם קדושת שביעית.

אמנם, אפילו לשיטה שיש בהם קדושת שביעית כאשר גדלו בקרקע ישראל, מ"מ לפי מיטב ידיעתי, כהיום ישנם פרחים שמגדלים במיוחד בחממות שהם מוגדרים כ"בית" ולכן אין לפרחים הגדלים שם קדושת שביעית.

על כן אין סיבה שיצטרך  מוכר פרחים לשבות מפרנסתו בשביעית, וישתדל לקבל את סחורתו מזן שאין בה קדושת שביעית לכל הדעות.

וראה בפרטי ההלכה בענין פרחים בשביעית במאמר הבא:

http://www.daat.ac.il/daat/shmita/sikumim/kniyat.htm

בברכה,

רב נחום