שאל את הרב - כללי

יהדותי האם אמת

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב משך שנים רבות נסיתי להיתקרב להשם. למדתי במידרשה בצפת לפני כ14 שנה. ומאז עברתי גילגולים רבים ומשונים. כשרציתי לחזור בתשובה אז בצפת, למעשה לא הצלחת לישמור שבת לגמרי מיפניי שאני מכורה לסיגריות. כבזמןניסיתי להיתקרב להשם בלימודיי תורה וחסידות. לאחרתקופה בצפת שהייתי מרבה לצום ולעשות תענת דיבור, הרב שם ואם הבית החליטולקרוא להוריי מירושליםלקחת אות י ניתפסתי כמוזרה ורזה ובנוסף לזה אישפזו אותי בביחלים פסיכיאטרי. מאז עברתי ייסורם קשים . הוםאינני ואינני נוטלת כדורים פסיכוטיים, ועובדת בליווי בחינוך מיחד עם ילדים נכים ובעיות אחרות. רציתי לדעתף האם זה שאישפז אותי תיתכן גזרה משמיים.? והאם יש סיכויי שבגלגוליי הקדמים ף לא הייתי יהודייה. או שמה הוריי אשר באו ממרוקף התבוללו במרוקו או אולי עסקו בכישופים? האם יש קשר בגילגולים קודמים למה שקרה לי? תודה רבה כבוד הרב סיגל

תשובה

שלום וברכה

אין כל ספק שאת יהודייה גמורה ואין כל ספק שכך גם היית מאז ומתמיד.

ברור שהכל בגזירת שמיים ובוודאי זכית בזכות זה למירוק עוונות. לא נכול לדעת בוודאות את הסיבות שגזירת שמיים היתה כך או כך אבל אין ספק שהכל בחשבון והכל לטובתך בסופו של דבר.

מקווה שכיום את זוכה לשמור שבת כהלכתו וכך תזכו לתיקון שלם ולישועת ה'.