חברה והשקפה

גויים ונשמות

  • י"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות הנוגעות לנשמות וגויים: 1. האם לגויים יש נשמות? האם יש להם את המבנה השלם של הנשמה (נר"ן ח"י) או שרק חלק ממנה ואיזה חלק? 2. האם יתכן גלגול של נשמה מיהודי לגוי או להיפך, מגוי ליהודי? תודה וחזק וברוך על פועלך. נופר

תשובה

שלום וברכה

יש להם רק נפש ותו לא.

2. יש מקרים שנפש של היהודי מתגלגלת בגוי או כעונש או מהשבי של הקליפות מחמת חטא אדם הראשון ואל שייך שגוי יתגלגל בגוף של ישראל.