שבת

ברכה על נרות שבת לרווקה

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב המשיב, שנים שאני מדליקה נרות שבת (אני בת 25). אמא שלי לא יודעת את הברכה, אז תמיד הייתי מדליקה שתי נרות בעצמי ומכוונת עליה, מברכת בחלקים והיא חוזרת אחריי. אחרי שחזרתי בתשובה היא הפסיקה להצטרף לברכה ועדיין כיוונתי עליה ובירכתי. רק עכשיו נודע לי שהיות ואני לא נשואה אסור לי בכלל לברך!! אפילו על נר אחד! עד כמה חמור מה שעשיתי ומה עליי לעשות לתיקון? האם זה חסם לי איזשהו צינור שפע עד עכשיו? תודה רבה מראש ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע מי המציא לך את ההלכה שמי שאינה נשואה אסורה לברך. הכלל הוא שלפי בני ספרד אין שניים מברכים בבית אחד, אולם במקרה שלך נהגת נכון וכך עלייך להמשיך לנהוג מאחר ואימך אינה מברכת את תדליקי ותברכי.