חברה והשקפה

הרב ביינהו שמואלי

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

שמעתי מהרב בנייהו שמואלי הספד על הרב יצחק כדורי. בהספד הוא אמר שהרב כדורי היה אומר לו על אנשים (שבאו לקבל ברכה לרפואה), זה ימות עוד שבועיים, זה יחיה. למה לא מצאנו אצל הרבה מגדולי ישראל (גדולי הפוסקים) הידועים והמוכרים דברים כאלו. א. האם זה בגלל שהרב כדורי היה מתעסק תדיר בקבלה, והיו כל הנהגותיו ע"פ הקבלה (היה מתפלל עם כוונות האר"י) ? על אף ששאר גדולי ישראל יודעים גם קבלה אך לא נוהגים בה למעשה. ב. למה באמת הרבה מגדולי ישראל (גדולי הפוסקים) לא מכוונים את כל הכוונות והיחודי"ם, לדוגמא שמעתי מהרב שמואלי שחכם ששון לוי אמר לו מה לכוון כדי שאליהו הנביא יתגלה אליו בחלום. למה גדולי ישראל לא עושים מעשים אלו, האם זו מחלוקת אם מותר להשתמש כך בקבלה או שפשוט כל אחד ותפקידו בעולם וכמו האר"י ז"ל ור' יוסף קארו וכמו שיש ראש ישיבה ויש פוסק ויש משגיח אז גם יש מקובל (ופשוט זה יהיה ביטול תורה לפוסק להתעסק בדברים אלו שהם לא תפקידו), אך זה לא שבדווקא נוקטים הגדולים הפוסקים שלא נכון להתעסק בדברים אלו ? (לא באתי לעשות חלילה השווה בין גדולי ישראל, לא קבעתי עובדות אני רק שואל)

תשובה

שלום וברכה

לפשוטי העם כמוני בוודאי שיש להשקיע את עיקר הזמן בתורה הנגלית וכמבואר בכל הפוסקים ואף בדברי המקובלים.

אנשים רמי מעלה הקב"ה מכוון אותם זה לקבלה וזה לנגלה כל אחד לפי שורש נשמתו ולפי התיקון הנצרך לו.