שאל את הרב - כללי

פרד"ס הנסים

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

ראיתי ספר שנקרא "פרד"ס נסים" שחיבר הרב המקובל שלמה שמואלי, כוונות על ספר תהילים. ראיתי שם כל מיני עצות לזיכרון - לטבול במקווה פעמיים לכוון כל מיני שמות של מלאכים וכו' - האם מותר לי לעשות את הדברים האלה ?

תשובה

שלום וברכה

אם מנהלים אורח חיים יהודי, שמירת תורה ומצוות כראוי, אפשר לעשות את האמור שם. אולם לא להוציא מהפה את שמות המלאכים.

בהצלחה, ושיהיה לזכרון, מנשה ישראל