חברה והשקפה

במכללה העלו טענות נגד התורה ושתקתי - זה חילול ה'?

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב,

אני סטודנטית למשפטים. באחת ההרצאות, המרצה לקח את סיפור אדם וחווה, השווה אותו וניתח אותו בהתייחס למשפט היום. אחת הסטודנטיות טענה שהעונשים שה' נתן הם קשים, וטענה טענות קשות נוספות נגד ה'. המרצה כתב על הלוח שהעבריין הראשי הוא... קשה לי עם ההתבטאויות האלה, זה זעזע אותי לא ידעתי איך להגיב. האם הייתי צריכה לקום ולומר משהו? האם זה ששתקתי מהווה חילול ה'? מה עלי לעשות במצבים כאלה?

תשובה

שלום וברכה

תלוי מאוד בסוג האנשים שנמצאים שם. לפעמים המחאה שלך היתה מתסיסה יותר את ההתבטאויות נגד ה' רחמנא ליצלן, ולפעמים אם את מגיבה הרי שהאנשים שנמצאים שם יתעוררו אף הם למחות בדברי ההבל והרשעה.

חושבני שבכל מקרה ראוי מאוד לקום ולומר שאת מתנגדת לדברי הכפירה הנ"ל מבלי לנמק ומבלי להסביר יותר מידי, כך לא ניתן להיגרר לוויכוח מיותר שיכול רק לקלקל יותר.