מהיכן לומדים את איסור קול באישה ערווה?

  • י"ד חשון התשע"ה

שאלה

שלום,

1 - בתקופת השופטים דבורה הנביאה, הנהיגה את העם. למה היום יש רק רבנים ראשיים ולא רבניות כגון דבורה? מה נשתנה מתקופת שופטים להיום בנושא זה?

2 - קול באישה ערווה. לפי איזה פסוק מבססים פוסקי ההלכה שלנשים אסור לשיר מול גברים?

תודה מראש אילן

תשובה

שלום רב,

1. בזמנם ידעו שזה רצון ה', היות שראו בפועל שהקב"ה השרה שכינתו עליה, וממילא אי אפשר להקיש מזה כלל לזמנינו.

2. חז"ל במסכת ברכות (דף כד עמוד א) למדו את איסור קול באישה ערווה ממה שכתוב בשיר השירים (פרק ב פסוק יד) "כי קולך ערב ומראך נאוה" (יעויין רש"י שם).

בברכה,

הלל מאירס