שאל את הרב - כללי

גילגולי נשמות למה בגוי?

  • י"ב חשון התשע"ה

שאלה

הבנתי שיש גילגולי נשמות אצל יהודיים, כי בכל תיקון אנחנו מתקנים משהו אחר. אבל מדוע יש גילגולי נשמות בגויים? כמו שהרב אמר שהדרוזים זוכרים את הגילגול הקודם שלהם. מדוע הנשמה שלהם חוזרת שוב לעולם? הרי אין להם את העיניין של תיקון. יש נשמות שאני יכולה להבין, כמו שאומרים שאובמה זה גילגול של פרעה, כי יש דברים בעולם שחוזרים על עצמם, כמו שהיתה יציאת מצרים, שזו גאולה, וגם עכשיו אנחנו מצפים לגאולה. אבל מדוע גויים פשוטים חוזרים בגילגול? תודה, אידיליה.

תשובה

שלום וברכה

לפעמים סיבת הגיגלול אצל הגוי היא כדי להענישו בעולם הזה ולפעמים אכן רק כדי למלאות את העולם עם אנשים ללא תועלת לאדם המתגלגל.

היהודי מתגלגל כאדם יהודי רק לצורך תיקונו ולתועלת נשמתו.