שאל את הרב - כללי

הסרת קללות

  • י"א חשון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום רב, לאחרונה אחי בן ה25 נפרד מחברתו ב5 השנים האחרונות, הפרידה נעשתה בצורה הדדית ונעימה לאחר שבמשך כמעט שנתיים דנו בנוסף אך בכל פעם הבחורה בדרכים שונות הצליחה לשכנע אותו לחזור. כעת הוא סיפר לי כי החליטו זאת לאחר שהבין סופית כי הם לא מתאימים אבל היא אמרה לו כי הבינה שאינו הזיווג שלה משמיים. אנו מאחלים לשניהם טוב ושיהיו מאושרים, אך מרגע תחילת הקשר הבחורה גרמה לאחי לחולל שבת , להתרחק בכלל מהדת וממשפחתו, הסיתה אותו נגד הורי, סבתי ושאר בני המשפחה היא אינה מקדמת אותו ואינה אשה טובה עבורו, עד היום כאשר אנו מנסים לתת תמיכה או עצה,הוא מגן עליה בחירוף נפש עד לשלב של מריבות והפרת שלום בית, ויש חשש כבד מצידנו להגיד משהו היות וזה רק מקרב אותו אליה יותר. מאז הפרידה לפני מספר חודשים היינה משוחחת עמו על בסיס יומי ואף דואגת למפגשים כמעט כל כמה ימים . לצערי אבי נפטר לפני כ3 שנים ואחי מגיל קטן רגיל לקשיים כאלו ואחרים כתוצאה מכך, אך תמיד גדלנו בבית חם מאמין ותומך, חוסר הביטחון של אחי התערער עוד יותר ולמרות שהוא מודיע לנו שסיים להיות עמה בקשר אני יודעת שהוא ממשיך. אמי ושאר משפחתי מתפללים כל יום אך יש לנו חשש כבד שגם מעורבת פה קללה ודברי כישוף, אנו חרדים מאד לגורלו של אחי והוא אינו מסוגל להתנתק ממנה , חשוב לציין שכעת היא התחילה ללמוד באותו מוסד אקדמי כמוהו ומנצלת כל הזדמנות לעכב אותו מלהתקדם. אנחנו אובדי עצות, אוהבים אותו מאד ורוצים לראותו מאושר ומצליח עם הזיווג שלו מהנשמה . שאלתי כבוד הרב , האם ייתכן שיש כאן קללה או כישוף מעורב במידה וכן לפי נוכל לפנות על מנת להסיר אותן ומה נוכל לעשות מלבד להתפלל לחסדי שמיים שיזכה לשקט,גאולה ויוכל להתקדם הלאה, אנחנו ממש בחרדה שיכנס לדיכאון וכי אנו מאבדים אותו והוא מאבד את דרכו. אודה לך מראש על התייחסותך. בברכה, חן.

תשובה

שלום וברכה

לא מסתבר שיש כאן כישוף.

יש חולשה נפשית של אחיך, הבחורה מנצלת את חולשתו ואין הרבה מה לעשות בפרט כעת שהוא מכחיש קשר איליה. רק תפילות יכולות לעזור וכן לשכנעו ללכת לקאוצ'ר שיחזקו נפשית ללא קשר למקרה של החבירה וה' הטוב יתן לו הצלחה בכל אשר יפנה.