שאל את הרב - כללי

קללת אדם וחווה

  • ט' חשון התשע"ה

שאלה

בפרשת בראשית נתקללו הנחש, האישה והאדם. בקללת האישה נאמר: " הרבה ארבה את עצבונך...בצער תלדי בנים" בקללת האדם נאמר:" ארורה האדמה בעבורך....אל עפר אתה ואל עפר תשוב" כלומר,אחת מקללות האדם זה המוות ושאלתי היא, מדוע גם האישה נענשת בכך אם זו קללת האדם? כל אחד מהם נתקלל בקללה אחרת ובעצם יוצא שהאישה נתקללה פעמיים בקללה שלה וגם בקללת האדם, שהרי האדם לא נענש ב'צער תלדי בנים' תודה מראש לעונה

תשובה

שלום וברכה

אם תתבונני היטיב בפסוקים תראי שאין קללה מיוחדת לאדם הראשון למות. המיתה היא ההתראה הראשונה שה' התרה בהם עוד לפני החטא - והיה ביום אכלתך ממנו תמות על כן כל מי שאכל מעץ הדעת ימות.

הפסוק של אדם הראשון מדבר על המוות כבדרך אגב שהוא יאכל בזיעת אפו לחם עד יום מותו כי עפר אתה ואל עפר תשוב.