שאל את הרב - כללי

לפני חתונה

  • ז' חשון התשע"ה

שאלה

האם לפני שמתחתנים (פתחנו תיק ברבנות)הבן זוג צריך לעדכן את האישה על החובות שלו ועל מה שיש או אין לא ?כי כל פעם צצים חובות קיימים והלוואת חדשות וישנות ....אשמח לתשובה תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

בדרך כלל אין חיוב על כך; אמנם נראה, שאם יש לחשוש שיש כאן פגם נפשי כגון מי שמכור להלואות כסף, יש לודע את זה עוד לפני החתונה ע"י גילוי של כל הסכומים החייבים עד היום, ותדירות ההלוואות שנעשו. ואח"כ יש לברר אצל פסיקולוג מומחה להתמכרויות, מהו טווח ואחוזי הריפוי מזה.

בברכה,

רב נחום