חברה והשקפה

מה דעת התורה לגביי השלום עם שכיננו?

  • ג' חשון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב מה נשמע ? רציתי לשאול מה היהדות אומרת עם שלום עם שכנינו הפלסטינאים. ובאיזה צורה עלינו לעשות איתם שלום ואיך עושים שלום בית בישראל בין כל הפלגים

תשובה

שלום וברכה

לדעת רוב גדולי ישראל יש לוותר על שטחי ארץ ישראל תמורת שלום ומניעת הרג. יש חולקים וסוברים שאין לוותר על שטחי הארץ בשום צד.

אולם מאחר ולא ברור כלל שויתור על שטח זה או אחר יביא למניעת הרג כלשהו, הרי שככל הנראה אין כעת עם מי לעשות שלום ואין בזה מחלוקת מעשית כלל.