שאל את הרב - כללי

למה לא טוב לי

  • ב' חשון התשע"ה

שאלה

אני מצד אחד עוזר ואוהב לעזור אבל מצד שני יש לי מידה שהיא אוהב צדק ושונא את האי צדק ולא יכול להסתכל שבעולם יש כאלו מסודרים ועשירים ובריאים ומנגכד יש כאלו מסכנים הומלסים או חולים וזה גורם לי לפעמים לרעב ולהתווכח ולצערי מגביר בי את מידת הקנאה[אולי מתסכול שי אני בן 22 אבל חי חיים קשים כל דבר הולך קשה אין זוגיות חושב תמיד מה יהיה לא מרגיש אהוב]ובזמן אחרון הורדתי את הכיפה לגמרי שם רק בתפילות ובית כנסת או ברכות כי מרגיש שלא שווה כלום ככה כמה אפשר להרגיש שכמה שעושה טוב לא עוזר לי

תשובה

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי את הנקודות שכתבת הרי זה שני מידות שמשלימות אחת את השני מאחר ואתה לא אוהב אי צדק, אתה מנסה לעזור למי שאתה יכול ומה הבעיה? אשריך שאתה משופע בעשיית חסדים. אולי לא הבנתי נכון.

ביותר לא הבנתי למה הסרת את הכיפה מראשך? למה אינך מראה את כפיפותך לבורא עולם? מהדוע אתה חושב שאינך ראוי לכיפה? כל יהודי ראוי להיות עבד ה' ולכיפה על ראשו ובפרט אדם טוב כמוך. תסביר קצת יורת ואשמח לסייע לך עוד.

היה חזק באמונה ובעבודת ה' ותזכה לכל הישועות.