שאל את הרב - כללי

מותר להספתר אצל ספר שמספר גם נשים?

  • ל' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום יש לי שתי שאלות שאינן קשורות אחת בשנייה שמטרידות אותי. 1. מותר לגבר להסתפר אצל ספר שמספר גם נשים ?? 2. אני חוזרת בתשובה כבר כמה שנים ולאחרונה יותר מתמיד, יש לי ידידים מהעבר שמאוד קרובים לליבי אך לאחרונה לקחתי חלק בהמון הרצאות שבהן נאמר כי קשר עם ידידים הוא דבר אסור. מה החומרה לגבי עניין זה? ועד כמה אפשר להקל , כי אין ביכולתי לשנות את אורח חיי בכזאת קיצוניות בזמן קצר ולנתק קשרים של המון שנים.. תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. אסור.

2. למרות שאין אכן היתר הלכתי להיות בידידות עם גברים. מ"מ מאחר ואת רגילה לכך מהעבר, אין להיפרד בבת אחת מכל הידידים ויש למעט את הקשר בהדרגה לפי יכלתך פחות לבלות יחד וברמה יותר עדינה וכדו' למעט אותו כפי יכלתך.

ה' יתן לך את הכוחות להמשיךולהתחזק עד שתזכי לשמור את כל המצוות כולם כראוי וכרצונך הטוב.