שאל את הרב - כללי

שכן מתנגד למעלית,שאלה דחופה.

  • כ"ט תשרי התשע"ה

שאלה

האם יש בעיה כל שהיא להתקין מעלית בבנין בן 4 קומות על עמודים? הדיירים זקוקים שזקוקים לזה. 4 מהדירות הם אנשים שומרי תורה ומצוות, ויהיה שעון שבת במעלית שיופעל קבוע בשבת. שכן אחד הגיש התנגדות בעירייה ומעכב את אישורי המעלית, אחת מהטענות שלו הם שיהיה חילול שבת. האם יש עניין בדבריו?

תשובה

לכבוד השואל,

שאלה כזו צריכים לדון עליו לפי המציאות הספיציפי של הבנין על כל פרטיו.

לכן כדאי לכם למצוא רב בשכונתכם, שיוכל לראות את המצב מקרוב על כל פרטיו ולהדריך אתכם הלאה.

בברכה,

צוות הידברות