שבת

שלום, 1- האם מותר לקרוע נייר מגבת בחלק המקווק בשבת?

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, 1- האם מותר לקרוע נייר מגבת בחלק המקווק בשבת? או לפתוח חבילת טישו בחלק המקווקו . 2- האם מותר לפתוח חבילת טישו כאשר יש אותיות מודפסות? האם זה נחשב למחיקה?

תשובה

שלום וברכה

אין לחתוך טישו במקום המסומן. בחבילת הטישו יש מתירים ויש אוסרים וראוי להחמיר לכתחילה.

מותר לקרוע בשעת הצורך אף במקום שיש אותיות ואין לחשוש למוחק, ומי שיכול להחמיר ולא לקרוע אותיות תבוא עליו ברכה.