תפילה וברכות

האם רק מי ששבע חייב לברך ברכת המזון?

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

כתוב בברכת המזון ואכלת ושבעת אך אם אדם אכל ולא שבע אז אסור לו לברך? ואם הוא שבע קצת אז מותר לברך? תודה

תשובה

שלום רב,

נכון שמן התורה רק מי שאכל לחם ושבע, חייב לברך ברכת המזון, אולם חכמים תיקנו שגם מי שאכל שיעור כזית לחם בלבד, חייב לברך ברכת המזון, למרות שהוא לא שבע ממנו.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן קפד סעיף ו) ומשנה ברורה (ס"ק כב).

בברכה,

הלל מאירס