שאל את הרב - כללי

שיבוט וגנים

  • כ"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, אני סטודנטית למדעים שמתעסקת בין השאר בביולוגיה מולקולרית. 1) רציתי לדעת אם מעבר לתחית המתים יש אזכורים נוספים בתורה על גנים, DNA, ומידע גנטי בחי ובבני אדם? (העיסוק והמדע ברמה המולקולרית לעיתים מביא למחשבה שזה משהו חדש שיתגלה בעת החדשה ולא היה מוכר קודם, לכן חשוב לי המקורות) 2) האם מותר להתעסק בשיבוט גנים בניסויי מעבדה ביצורים חיים? (מהרצאת הרב זמיר כהן השתמע שאין בעיה, ואין עניין של "תן דעתך שלא תחריב עולמי" האומנם זה כך?)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. המושג של תחיית המתים מתאר נס שייעשה באחרית הימים, ולא רעיון ביולוגי. איני יודע היכן קיבלת מידע אחר.

2. התורה בהחלט מתייחסת לאיסור שעשוי להיות קשור בהתעסקות גנטית. נא חפשי בגוגל את המושג "איסור כלאים".
לדעתי אין איסור מפורש בעניין, ולכן צריך שיקול דעת כדי שלא נגיע למצב של "תרחיב עולמי".

בברכה,
דניאל בלס