שבת

עבודה בשבת ?

  • כ"ה תשרי התשע"ה

שאלה

שלום אני שומר שבת 14 שנה לעולם לא עבדתי בשבת. הציעו לו משרה בעיריית תל אביב כסייר בשיתוף משטרת ישראל בעיקר למניעת פשיעה בדרום תל אביב באיזור עם הסודנים ויש בסוג העבודה הזו פיקוח נפש והצלת נפשות, התפקיד דורש גם עבודה בשבתות וחגים לסירוגין לא תמיד, המשרה היא מאוד נדירה ואני מאוד אשמח לעבוד בחברה גדולה ומסודרת כי כל חיי עבדתי בעבודות מזדמנות וקשות. מה לעשות להסכים או לא? התשובה מאוד דחופה לי וחשובה

תשובה

מה הוא בדיוק תפקידך?

האם בדברים שאינם פיקוח נפש תוכל להימנע מלעשותם למרות שזה שייך לפשיעה?