שאל את הרב - כללי

הפרש בגילאים

  • כ"ב תשרי התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה, עיינתי בנושא זוגיות באתר וראיתי במספר מקומות שרשום שעדיף לא להתחתן כשיש פערי גילאים. אני ראיתי זוגות שנראים מאד מאושרים שיש בינהם פערים גדולים כגון 17 שנה, או 14/15 שנים. האם יש מקרים שיכול להיות זיווג ואפילו משמיים שיש בו הפרשי גילאים? אולי כשבעבר היו בעיות עם ההורים או גירושין וכדומה ודווקא זה מה שמביא לשלמות בזוגיות? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

אמרו חז"ל : "ודברו אליו, מלמד שמשיאין לו עצה הוגנת לו. שאם היה הוא ילד והיא זקנה, הוא זקן והיא ילדה, אומרין לו: מה לך אצל ילדה [או] מה לך אצל זקנה? כלך אצל שכמותך, ואל תשים קטטה בביתך" (יבמות מד.).

הרי שלפי גדרי חז"ל, נחשב פאר הגילאים יותר מידי אם "אינה כמותו", וכמו שאמרו "כלך אצל שכמותך".

ולכאורה הכונה בזה, כאשר הם לא מבינים אחד את השני, וכמו שאמרו: "ואל תשים קטטה בביתך".

וכשזה "מתורגם" לימינו, נראה לי שהכונה הוא כאשר בני הזוג הם מב' "דורות שונים"; וכגון כאשר ההבנה של דור אחד שונה מן ההבנה של דור השני. ולפי זה יתכן שבפאר שהזכרת עדיין יסתדרו ביחד, ובלבד שיהיו בהילוך מחשבה אחת של "דור אחד השוה לשניהם".

הנראה לענ"ד כתבתי.

בברכה,

רב נחום