שבת

מותר לרכוב על אופניים בשבת כדי להגיע לתפילה?

  • כ' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, ביישוב שלי לא קיים בית כנסת, האם מותר לרכוב על אופניים בשבת על מנת להגיע לבית כנסת להתפלל או עדיף להתפלל בבית? בבקשה תשובה לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שיש להימנע מלרכוב על אופניים בשבת - גם אם מדובר לצורך מצווה (חזון עובדיה שבת חלק ד' עמוד מ), ולפי דבריו נראה שאין לרכוב על אופניים בשבת גם לצורך תפילה בציבור וכו'.

בברכה,

הלל מאירס