חגים ומועדי השנה

סגולות להושענא רבה

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שאלתי אילו סגולות יש להושענא רבה בכלל ולזיווג בפרט. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

1. לקחת איתו בדרכים ערבה של הושענא רבה זו סגולה לשמירה בדרכים (ראה מנורת המאור נר ג' כלל ד).

2. הושענות חבוטים מסוגלים לבטל הפחד (כף החיים סימן תרסד אות ס בשם רבי נחמן מברסלב זצ"ל בספר המדות ערך פחד אות טז).

3. וכן מי שירא מפחד לילה וחלומות רעים, יניח את הערבות הנ"ל בכר תחת מראשותיו שישן עליו (יפה ללב חלק ב' סימן תרסד אות טו).

4. וכן הנחת הלולב ומיניו בפתח הבית מסוגל לשמירה (יפה ללב שם).

5. יש שעושים מהאתרוג מרקחת, ומעלים אותו על השולחן בט"ו בשבט, והוא סגולה למעוברת שתלד בנקל (פסקי תשובות סימן תרסד אות ז).

6. כתב הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספר חזון עובדיה סוכות (עמוד תג) ואנא עובדא ידענא, שהאתרוג שברכתי עליו בימי החג ויצאתי בו ידי חובת המצוה, חילקוהו בני ביתי לנשים חסוכי בנים, אחר שמנה שנים ושתים עשרה שנה מנישואיהם, ונתנו לכל אחת חתיכה מן האתרוג, ובאותה שנה נפקדו בבנים ובבנות לחיים טובים ולשלום, וזכות המצוה ראויה היא שתגן אלף המגן. ויעויין עוד שם, שאין לאכול מהאתרוג ביום הושענה רבה, כיון שהוא מוקצה למצותו, אלא יעשו כן אחר שמחת תורה.

7. הובא בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל, שהמתעכב במציאת זיווגו, יתפלל בליל הושענה רבה בכוונה ויבקש על זיווגו, ובעזרת ה' תקובל תפילתו (סגולות רבותינו מערכת ז).

בברכה,

הלל מאירס